Forumda Arama Yapın

Blog Forum Diğer Konular Sakal Soruları Sakalı Jiletle Kesmek Gürleştirir mi?

2
48
2
Paylaş
3 yanıt dizini görüntüleniyor
    • Konu Sahibi

      Sakalı Jiletle Kesmek Gürleştirir mi?

      Sakalı sürekli jiletle kesmek sakalları gürleştirir gibi pek çok insanda böyle bir algı var. Sürekli tıraş olursak sakalların uzamasına yada yüzün sakal çıkmayan bölgelerinde sakal çıkmasına yardımcı olur mu? Şimdi böyle bir şey gerçekten varmıdır?

      Sakalı jiletle kesmenin sakalları gürleştirdiği yaygın bir inanış olsa da, bunun bilimsel bir dayanağı yoktur. Sakalın gürleşmesi hormonlar, genler, beslenme ve yaş gibi faktörlerle ilgilidir. Jilet, sakalın doğal formunu değiştirerek daha koyu ve sert görünmesine neden olabilir, ancak sakalın sayısını veya kalınlığını artırmaz. Eğer sakallarınızı daha gür göstermek istiyorsanız, jilet yerine makineyle kısaltmak veya uzun süre bırakmak daha iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca, sakal bakımı için bazı yağlar veya kremler de kullanabilirsiniz.

      Sakal çıkarmak için en etkili 7 doğal sakal yöntemi

      En etkili 7 doğal sakal çıkarma yöntemi, şunlardır:

      – Okaliptüs yağı: Sakal köklerini besleyen ve gürleştiren bir yağdır. Haftada 2 defa cilde masaj yaparak uygulanır.

      – Limon suyu ve tarçın: Sakal köklerini güçlendiren ve dökülmeyi önleyen bir karışımdır. Her hafta 1 defa yüze maske olarak sürülür.

      – Sarımsak ve zeytinyağı: Sakal çıkmasını hızlandıran ve kalınlaştıran bir kürdür. Her gün yüze sarımsak sürülür, 20 dakika bekletilir ve zeytinyağı ile yıkanır.

      – Tatlı badem yağı: Sakal çıkarmak için en bilindik yöntemlerden biridir. Her gün yüze tatlı badem yağı sürülür ve 15 dakika bekletilir.

      – Sakalı besleyen özel kür: Sakal çıkarmak için özel olarak hazırlanan bir kürdür. Malzemeleri şunlardır: 1 tatlı kaşığı hardal tozu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu. Bu malzemeler karıştırılır ve yüze sürülür. 20 dakika bekletilir ve yıkanır.

      – Hint yağı: Sakal çıkarmak için en etkili yağlardan biridir. Her gün yüze hint yağı sürülür ve 15 dakika bekletilir.

      – Aslan pençesi: Sakal çıkarmak için kullanılan bir bitkidir. Aslan pençesi çayı yapılır ve yüze sürülür. 10 dakika bekletilir ve yıkanır.

      Bu yöntemleri deneyerek sakallarınızı daha gür ve sağlıklı hale getirebilirsiniz.

    • Merhaba 15 yaşındayım yüzümde sakal var ama tam çıkmış değil. Sizce haftada 1-2 kere jilet ile kesmeli miyim yoksa 1-2 ay uzatıp kendi haline mi bırakmalıyım? Sarımsak, badem yağı ve zeytinyağı kürünü uygulayanlar oldu mu?

    • Sürekli çıktıkça jiletle tıraş ol sakalı güçleştiriyor. Bende sakal çıkarmak için hep tıraş olurdum faydası var.

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.