31-12-2025, 17:48
2
1
112
3 yanıt dizini görüntüleniyor
-
-
Soru
Finasterid bende neden işe yaramıyor yaş 35
Birçok kişi finasteridin kendileri için işe yaramadığını söylüyor ve bazılarında neden işe yaramadığının nedeni ne olabilir? 3 senedir bu ilacı günde 1mg olarak kullandım sadece hafif derecede dökülme azaldı onun haricinde saç falan çıkmadı dökülme durmadı. Ne yapılmalı sizce dökülme devam ediyor önler açıldı tabsiyelerinizi bekliyorum. -
Finasterit sadece tip 1 enzimi bastırıyor oda orta düzeyde bu saç dökülmesini önlemeye yönelik yeterli olmaz. Yaş ilerledikçe saçların dht duyarlılığı daha çok artar az miktarda dht olsa bile saçlar daha çok olumsuz etkilenir. Daha etkili olması için dutasterid kullanılması gerekir.Progesteron + Minoxidil losyon günde 2 kez
Avodart 3 güne 1
Biotin & keratin formula günde 1
Magnezyum komplex tablet -
Konu SahibiCevap için teşekkür ederim şuan saçlar dökülmeye devam ediyor önler de seyretme belli oldu finasteridi bırakıp dutasteride başlayacam yalnız yan erkileri beni düşündürüyor aşırı cinsellik azalıyormuş uzun süre kullanmada kalıcı yan etkileri oluyor diyorlar. Şuan kararsız kaldım minoxil 8 ay kullanıp bıraktımm aşırı kaşıntı ve kepek yapıyor çokta faydasını görmedim. Saçları seyreltti öylece kaldı. Dutasterid başlasam saçlar toparlanırmı bu yaşta yoksa saç ektirmeyi düşünüyorum.
-
3 yanıt dizini görüntüleniyor